Cool Caprese

Zin in iets lekker makkelijks en toch gezond! Ga voor een salade caprese.
Net als met een gewone salade kan je allerlei verschillende soorten ingrediënten gebruiken, net waar jij zin in hebt.

Versie ‘Italia’
3 tomaten
1 bolletje mozzarella
1 aubergine
Basilicum
Olijfolie

De eerste caprese die ik heb gemaakt is de Italiaanse versie, maar dan net even anders!

Was en snij de aubergine in plakjes, besprenkel en leg in de voorverwarmde oven. Zo’n 20 minuutjes op 18 graden moet genoeg zijn. Je kan de paarse plakjes ook in de grillpan bereiden.
Ondertussen kan je mooi de tomaat en mozzarella snijden. Om het mooi te serveren begin je met een plakje tomaat, mozzarella en vervolgens aubergine. Natuurlijk kan je ook een andere volgorde aanhouden. Ten slotte besprenkel ik het geheel met olijfolie en strooi ik wat basilicum erover. En voilà, je caprese a la Italia is klaar!

Versie ‘Bietjes de beste’
3 bietjes
3 tomaten
1 blok feta (ik gebruik meestal de helft)
Groene kruiden
Olijfolie

Voor deze salade caprese gebruik ik voorgekookte bietjes. Deze snij ik in plakjes, net als de gewassen tomaten. Verkuimel de feta en strooi dit erover heen. Vervolgens nog wat groene kruiden naar keuze en wat olijfolie om het af te maken. En je hebt zo een lekkere gezonde salade op je bord, die er ook nog prachtig uit ziet!